ACCESUL MASS-MEDIA image
Accesul reprezentatilor mass-mediei se face numai cu permis de vizitare, numai pe baza legimitimatiei de acreditare in specialitate si a documentului de identitate, precum si cu acordul managerului spitalului, in urma unei solicitari scrise sau telefonice.
Reprezentantii mass-mediei pot filma in numai in spatiile pentru care managerul si-a exprimat acordul in mod explicit, iar intervievarea pacientuilor sau filmarea acestora se poate face numai in conditiile legii (obtinerea consimtamantului informat al pacientului privind filmarea/fotografierea).
Reprezentantii mass-mediei vor fi insotiti de catre un reprezentant al unitatii (purtatorul de cuvant) pe durata prezentei acestora in incinta unitatii.
Toate informatiile solicitate vor fi date sub rezerva codului deontologic si tinand cont de Legea 46/2003, privind drepturile pacientilor - acceptul pacientului sau al apartinatorilor.

Reprezentantii presei
Realizarea unui interviu cu echipa manageriala a spitalului se va realiza doar in urma unei solicitari scrise si doar cu acordul managerului.
Managerul spitalului va nominaliza explicit locurile in care se poate filma sau persoanele carora li se pot lua interviuri, cu respectarea pacientilor la intimitate.
Pentru acestea, se vor face demersuri scrise sau verbale in vederea obtinerii acordului de principiu. In vederea desfasurarii fluente a acestei activitati, purtatorul de cuvant va intermedia relatia cu reprezentantii presei.